joi, 5 ianuarie 2017

TOP 10 CĂRȚI ÎN 2016

La mulți ani, my little readers! An nou fericit ! Anul nou să vă aducă lecturi plăcute și să aveți parte de sănătate, fericire și tot ce vă doriți !❤




Fac cam târziu acest top dar chiar nu am putut să scriu nimic zilele astea. Au fost niște zile mai încărcate și l-am amânat până când am fost odihnită si pregatită să îl încep. Anul acesta am citit numai cărți destul de bune, nu au primit mai jos de 2 steluțe, câteva cărți m-au și dezamăgit pentru că am avut alte așteptări de la ele.

Să nu ne mai lungim și să începem !



10.Seria Twilight de Stephenie Meyer - 5★.

Am citit această serie pentru că auzisem o mulțime de lucruri despre ea. Toată lumea era înnebunită după ea. Am citit primul volum chiar pe 1 ianuarie 2016 și m-a prins atât de mult încât nu am putut să mă opresc. Prima carte mi-a plăcut cel mai mult, iar cartea care nu prea mi-a plăcut a fost a doua . Cei care au citit seria știu despre ce vorbesc. Personajele mele preferate au fost : Edward Cullen, Jacob Black, Jasper și Alice. Am urmărit si filmele bineînțeles care mi-au plăcut, doar că pe Bella nu mi-o imaginasem așa .


9.Regina adevărată de Erika Johansen -5★.

Cartea aceasta am citit-o pentru un bookclub și am și vorbit despre ea la un concurs. Mi-a plăcut mult. Aș vrea să se traducă și la noi continuările pentru că am apucat să cumpăr ediția în română. Personajul principal m-a impresionat mult deoarece era destul de matură la vârsta ei. Deciziile și opiniile pe care le are au fost geniale, de aceea și o iubește poporul. Pe parcursul cărții apare și Spectrul, un personaj misterios care și el mi-a plăcut mult. 

În carte, Kelsea, personajul principal, trebuie să conducă un regat deoarece este următoarea moștenitoare. Până să ajungă la palat este vânată de câțiva oamenii angajați de unchiul ei pentru a o ucide . Ce se întâmplă mai departe vă las pe voi să aflați.


8.Fata din tren de Paula Hawkins-5★


O carte pe care am citit-o mai spre sfârșitul anului și care mi-a rămas în minte foarte bine. Este vorba despre Rachel, care trece în fiecare zi cu trenul pe lângă casa unui cuplu și îi vede cât de fericiți sunt. Până când se întâmplă ceva și femeia pe care Rachel a numit-o "Jess" dispare. Citiți cartea că să aflați ce se întâmplă mai departe cu Rachel și celelalte persoanaje.

Cartea este mai mult un roman psihologic decât mistery, bazându-se pe bolile mentale ale personajelor.


7.Carrie de Stephen King-5★

Trebuia să fie și Stephen King în acest top, deoarece a devenit autorul meu preferat de romane horror. Carrie, este o fată de care copii de la liceu își bat joc de ea din diferite motive. Este invitată de un băiat la balul liceului unde se întâmplă multe. Carrie are puteri telekinezice, adică poate ridică corpuri și obiecte grele cu ajutorul minții. Vă sfătuiesc să încercați ce va de la Stephen King, pentru ca scrie foarte fain.


6.Orașe de hârtie de John Green-5★

Nu putea să lipsească o carte a lui John Green din top. Cea mai bună carte a lui din punctul meu de vedere. Este vorba despre un băiat Quentin care o întâlnește pe Margo după mult timp. Margo îl roagă să o ajute cu niște planuri și după dispare misterios. Quentin o caută peste tot, dar vă las pe voi să aflați de ce titlul este Orase de hârtie și ce se întâmpla la final. Vă recomand si filmul făcut după această carte pentru ca este și el genial ❤


5.Seria Dispozitive infernale de Cassandra Clare-5★.

Deci seria asta are de toate, merită citită de orice adolescent care iubește fantasy-ul. Pe parcursul celor 3 cărți se întâmplă multe și nu vreau să dau vreun spoiler. Povestea începe când Tessa pleacă în Anglia chemată de fratele său, dar este prinsă de Surorile Intunecate și este ținută prizonieră. Este salvată de Will Herondale care o aduce la Institut. 

Cel mai mult mi-a plăcut Will Herondale deoarece este un tip amuzant și deștept în ciuda aparențelor. Recomand această serie tuturor deoarece este genială. Autoarea a mai publicat o serie , Instrumente mortale, pe care urmează să o citesc anul ăsta si poate o sa fie în topul de la anul.


4.Mincinoșii de E.Lockhart-5★.
Nu pot să spun foarte multe despre această carte pentru că e mai bine să o citești fără să ai idee despre ce este vorba. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc au citit deja această carte.Tot ce pot spune e că este o carte unde nu mi-am dat seama de sfârșit, a fost foarte surprinzător, nici nu mă așteptam la așa ceva. 

Ne apropiem și de primele 3 locuri, cei care mă cunosc cred că bănuiesc deja ce este pe primul loc. 

3.Jane Eyre de Charlotte Bronte-5★

Pe locul 3 am ales o carte clasică, Jane Eyre de Charlotte Bronte. O  carte clasică care m-a impresionat enorm. Vă recomand să citiți tot ce au scris surorile Bronte pentru că și celelalte sunt superbe, mai ales La răscruce de vânturi.

Cum și bănuiți , după titlu, este vorba despre Jane Eyre, o fată care a trăit într-un cămin (dacă îi pot spune așa) și care mai târziu  a ales să aibă grijă de un copil , copilul domnului Rochester. De aici aflați singuri ce se întâmplă.


2.Seria After de Anna Todd-5++★.

Cred că am menționat seria asta de nenumărate ori și e seria mea preferată romance. Știu, nu este o capodoperă, dar m-a prins foarte mult povestea și mi-a transmis niște stări pe care nu le-am întâlnit la altă carte. Este vorba despre Tessa care se mută din orașul ei pentru facultate și aici îl întâlnește pe Hardin, băiatul care pare rău, dar în sufletul lui este distrus. Știu este clișeică, dar este atât de drăguță.


1.Ugly Love de Colleen Hoover-5++★.

Cea mai genială carte a anului 2016, nici nu am cuvinte să spun cât de de mult mi-a plăcut. I-am făcut și o recenzie pe acest blog și vă las un link ca să vă uitați. Recenzie.



Un loc special în inima mea îl are seria Vampire Academy . Cea mai bună serie cu vampiri pe care am citit-o si pe care am recitit-o anul ăsta. Nu am inclus-o în top pentru că anul ăsta doar am recitit-o.

Cam atât și cu topul. Sper că v-a plăcut si ne vedem data viitoare cu un tag. Voi ce mai citiți ? 💗


3 comentarii:

  1. Foarte drăguț topul. 😍 Si eu am citit Seria Twilight de Stephennie Meyer anul acesta😍 o ador. Mincinoșii este o carte nemaipomenită. Mi-a ajuns la suflet 💖. Acum nu prea știu ce să citesc.😳😩 Mi-a plăcut foarte mult continuă tot asa.😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesccc <3 Daca ti-a placut Twilight citeste si Gazda si Chimista . Mersi mult de sustinere :*

      Ștergere
    2. Cu plăcere. 😍😘 Asa o să fac 😄😉

      Ștergere